Speranțe în agricultură!

Speranțe în agricultură!

Soluții legislative și tehnice pentru fermierii din Botoșani

Speranțe în agricultură. Asta își doresc fermierii din Botoșani. Fermieri care se lovesc zilnic de o serie de probleme cum ar fi: lipsa unei infrastructuri rutiere si feroviară, lipsa unui sistem de irigații, lipsa unor utilaje performante. Pe lângă aceste lipsuri, ei au mai fost “loviți” de o secetă cruntă anul trecut.

Pentru a veni în ajutorul lor, autoritățile locale și jucători importanți din sectorul agricol au organizat o Conferință Județeană de Agricultură. Așadar, joi dimineață, la Hotel Rapsodia, s-au întâlnit reprezentanți ai autorităților locale, ai companiilor din sectorul agricol, consultanți financiari, specialiști agricoli dar și importanți furnizori de inputuri și tehnică agricolă.

Tema discuțiilor de la acest eveniment agricol s-a axat pe problemele cu care s-au confruntat fermierii în 2015, dar totodată s-a vorbit și despre măsurile ce trebuie luate pentru a le soluționa. Primul care a pus punctul pe i a fost președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu. La rândul său și deputatul PNL, Nini Săpunaru, a venit cu câteva noutăți legislative.

Deputatul liberal a prezentat pe scurt și intențiile Guvernului Cioloș în ceea ce privește sectorul agricol. Printre măsurile care se vor lua în acest an se ia în calcul și scutirea de impozit pe profit pentru cooperative. Legat de înființarea Camerelor Agricole, Nini Săpunaru a mai spus că sunt două variante de funcționare. Deputatul liberal Costel Șoptică a venit cu completări în ceea ce privește noutățile din sectorul agricol. Cea mai importantă problemă fiind intabularea terenurilor agricole.

Un subiect care a stârnit multe critici la nivel național a fost închiderea supermarketurilor în zilele de duminică.

Fermierii din Botoșani au primit și vești legate de subvenția la motorină de la directorul general adjunct APIA, Paul Kmen.

Citeste si:

Facebook Comments