Sportivii anului au fost premiați

Campionii care au adus onoare Botoșaniului au fost premiați de autorități.

Astăzi în Sala ”Nicolae Iorga” a Prefecturii 12 sportivi botoșăneni au primit recunoaștere după un an de muncă și luptă cu propriile limite. Halterofili, luptători, canotori și șahiști au fost onorați și recompensați cu diplome și daruri de cei care conduc destinele județului și a sportului botoșănean.

Sportivii botoșăneni au adus și în aceast an glorie județului.

S-au acoperit cu medalii și cupe la competiții de mare anverguri naționale și internaționale. La sfârșit de an au fost recompensați în cadrul unei festivități organizate de Clubul Sportiv Botoșani.

Premierea a început cu imnul național, ca un simbol al recunoașterii pentru toți cei care au luptat pentru a ridica steagul românesc în bernă la competițiile internaționale.

În cadrul evenimentului au primit diplome și mici daruri în primul rând sportivii meritoși, tineri care se sacrifică pentru performanță.

Totodată au fost recompensați și antrenorii care au muncit cot la cot cu sportivii.

Palmaresul campionilor de pe meleaguri botoșănene este unul impresionat, în anul 2016 fiind obținute peste 160 de titluri și medalii naționale dar și 18 internaționale.

Cea mai bună sportivă a anului 2016 a fost o tânără halterofilă care a reușit să poarte faima Botoșaniului la competiții internaționale de mare anvergură.

De altfel, întreaga secție de haltere a Clubului Sportiv Botoșani s-a umplut de glorie în acest an. Primele trei locuri sunt ocupate de fete puternice care au reușit să urce pe podium la cele mai importante competiții internaționale de profil.

Impresionantă este performanța unei tinere de numai 15 ani, care practică haltere de numai un an de zile.

Cu toate acestea a reușit să obțină rezultate de inviditat fiind a doua sportivă a județului ca peformanță.

Pentru tinerele halterofile cheia succesului a fost munca. O muncă susținută și depășirea propriilor limite, dublată de o ambiție uriașă.

Antrenorul tinerelor performere spune că secția de haltere este regina sportului botoșănean, rezultatele obținute fiind de altfel cele așteptate încă de la începutul anului.

Pe lângă halterofili au fost premiați și luptătorii medaliați, jucătorii de badminton dar și canotorii de succes. Totodată rezultate extraordinare au fost obținute și la box feminin, radio amator și șah.

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Costică Macaleți, prefectul Dan Nechifor, subprefectul Daniela Beclea, senatorul Doina Federovici dar și viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Citeste si:

Facebook Comments