Sportivii botoșăneni în elita canotajului românesc

Patru medalii obținute la naționalele de la Botoșani

Sportivii botoșăneni s-au acoperit de glorie și de medalii în acest weekend. Canotorii din județul lui Eminescu și-au demonstrat valoarea la Campionatul Național de Canotaj- Ergometru organizat la Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani. Aceștia au obținut 4 medalii, dintre care 2 de aur, una de argint și una de bronz. Pe lângă rezultatele obținute de sportivi, organizarea Campionatului Național de Canotaj la Botoșani a reprezentat un eveniment de marcă pentru județ dar și pentru secția de canotaj a Clubului Sportiv , aflat, la ceas aniversar.

Campionatul Național de Canotaj s-a desfășurat indoor la ergometru, un aparat folosit de canotori, iarna, pentru antrenamente și care simulează mișcările dintr-o competiție pe apă. Probele de canotaj la ergometru s-au desfășurat sâmbătă de la ora 9.00 la Sala Polivalentă. Sute de sportivi din toată țara s-au întrecut, forțându-și limitele.

După o zi de foc mai ales pentru sportivi, performerii au fost premiați de autorități dar și de invitații speciali, în primul rând legenda canotajului românesc, Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului. Botoșănenii și-au confirmat statutul de talente în lumea canotajului, obținând patru medalii. Este vorba de o medalie de aur, obținute de echipajul de băieți, juniori I format din Mugurel Semnciuc,Bogdan Bulie,Ovidiu Cazacu și Ciprian Huc. Tot medalie de aur a obținut și echipajul de fete, junioare II, format din Alexandra Ungureanu, Damaris Lebădă,Tabita Maftei și Amalia Bucu. Importantă este și medalia de argint, obținută de echipajul dublu feminin, junioare III, format din Iulia Bălăucă și Adelina Vezeteu. Cele două sportive s-au apucat de canotaj cu doar o lună înainte de această competiție. Totodată botoșănencele au luat și o medalie de bronz prin Alina Belețchi. Elisabeta Lipă, spune că acest Campionat Național de Canotaj-ergometru are o mare importanță pentru sportivi și antrenori, fiind o etapă de verificare pentru campionatele mondiale la canotaj.

La campionatul național de canotaj ergometru de la Botoșani, au participat 400 de sportivi din toată țara, pe diferite categorii de vârstă. Clubul sportiv din Botoșani a participat cu 16˛sportivi încadrați în 7 echipe, care au obținut patru medalii și au urcat pe podium.

Citeste si:

Facebook Comments