VIDEO! Sporuri cerute de sindicaliștii din învățământ

Nemulțumiri din partea angajaților din învățământul botoșănean. Prin vocea liderului de sindicat o parte dintre dascăli și personalul auxiliar, solicită sporuri pentru condiții de muncă periculoase și vătămătoare.

Problema este că aceste sporuri pot fi acordate doar prin realizarea unor expertize de către Direcția de Sănătate Publică. Aceste buletine se întocmesc însă contra cost iar școlile nu au fonduri să le achite.

La Instituția Prefectului a avut loc astăzi Comisia de Dialog Social. Singurul proiect dezbătut intens și cu voci ridicate, a vizat acordarea unor sporuri către personalul din învățământ. Liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ a precizat că există un regulament de acordare a sporului de condiții vătămătoare și nu s-a pus în plată deși există un termen limită până la sfârșitul lunii martie.

Acest spor este cuprins între 5 și 15% din salariul de bază.

Deocamdată niciun angajat din învățământul botoșănean nu îl poate primi pentru că pentru acordare este nevoie de un buletin de determinare ce trebuie întocmit de către specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică.

Șeful învățământului botoșănean a precizat că bugetele unităților de învățământ sunt deja stabilite și nu s-au prins bani pentru buletinele de determinare.

Costurile ajung chiar și la 1000 de lei pentru fiecare categorie de salariat. Până în acest an nu erau necesare buletinele de determinare pentru acordarea acestor sporuri.

La Instituția Prefectului ar urma să aibă loc luni o nouă întâlnire în vederea identificării unei soluții.

Citeste si:

Facebook Comments