VIDEO! Sporuri salariale date pe ochi frumoși?!

Primărie înglodată în probleme! Pe masa primarului de Stăuceni, Relu Burlacu a ajuns raportul Curții de Conturi. Controlorii financiari au imputat primăriei o sumă exorbitantă.

În urma verificărilor s-a dovedit că fostul edil al comunei, Cozmin Epuraș, a acordat sporuri salariale unor angajați, nejustificat. Situația este extrem de delicată și urmează a fi tranșată în instanță.

Cu un buget de austeritate, primăria Stăuceni mai primește o lovitură grea. O decizie a Curții de Conturi arată faptul că există un prejudiciu de aproximativ 370 000 lei.

Mai mult de jumătate din sumă provine de la sporuri salariale acordate unor angajați din primărie, printre care și soția fostului primar, Cozmin Epuraș. Deși s-a dovedit că sporul nu este legal, acesta a fost acordat ani la rând.

Îngrijorător este faptul că nu se știe de unde se vor recupera banii imputați, dacă decizia Curții de Conturi va fi păstrată de instanță.

Grav este faptul că aceste sporuri s-au încasat mai bine de trei ani.Deși există vinovați pentru această situație, primarul a evitat să îi nominalizeze.

Oamenii legii vor fi cei care decid cine se face vinovat și vor trage la răspundere financiar pe cei care au prejudiciat bugetul primăriei.

Citeste si:

Facebook Comments