VIDEO! Sprijin de la Guvern pentru culturile distruse

A căzut gheață din cer timp de 10 minute, iar pagubele înregistrate sunt enorme. La jumătatea lunii mai, în mai multe localități din județul Botoșani a plouat cu grindină. Autoritățile au centralizat pagubele, iar conform datelor au fost afectate peste 5.000 de hectare de culturi agricole, mai multe drumuri comunale și o locuință.Prin intermediul Instituției Prefectului se va înainta o solicitare la Guvern în vederea obținerii de sprijin financiar.

În doar câteva minute, zile întregi de muncă la câmp au fost ruinate. Grindina a făcut prăpăd în șapte unități administrativ teritoriale din județul Botoșani. Pagubele au fost evaluate, iar astăzi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost prezentat un raport final.

Pagube substanțiale s-au înregistrat și în localitățile Nicșeni, Răchiți, Ungureni, Unțeni dar și Vlăsinești, acolo unde a fost afectat și acoperișul unei locuințe.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat un proiect de hotărâre prin care se vor solicita fonduri de la Guvern.

La sfârșitul ședinței, prefectul i-a atras atenția directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor să transmită prognoza meteo direct către Direcția Agricolă, nu doar către Prefectură. Mihai Aroșoaie, șeful instituției a motivat însă că nu are acordul superiorilor de la Iași dar că va face demersuri pentru soluționarea acestei situații.

Citeste si:

Facebook Comments