Stare de alertă la Hudești, Suharău și Mileanca

Încă trei comune din județul Botoșani au fost incluse pe lista unităților administrativ-teritoriale în care s-a declarat starea de alertă din cauza secetei.

La Hudești, Suharău și Mileanca, consiliile locale au aprobat hotarârea prin care în aceste comune să fie decretată starea de alertă. Această decizie a fost luată și după ce a fost anunțată prognoza meteo pentru perioada următoare, care nu este bună deloc în ceea ce privește precipitațiile ce vor cădea în județul Botoșani.

Tot în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au aprobat și cantitățile de apă și combustibil care vor fi solicitate de la Rezervele de Stat, pentru unitățile administrativ-teritoriale unde este decretată starea de alertă.

În acest moment, este decretată stare de alertă din cauza secetei în 35 de localități. Și anume, în orașul Flămânzi, cu Chițoveni și Prisăcani, în orașul Darabani, în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.

Citeste si:

Facebook Comments