Start la ajutoarele de stat pentru marii investitori. Cei mici, nebăgaţi în seamă

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat luni că a fost deschisă sesiunea de înscrieri pentru finanţarea prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Investitorii mici şi mijlocii mai au de aşteptat până să primească şi ei bani de la stat.

Ministerul Finanţelor primeşte, de luni, cererile de subvenţii din partea firmelor care investesc minimum 10 milioane de euro în economie, după ce guvernul a crescut cu 50%, până la 145 milioane euro, bugetul alocat schemei de ajutor pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Oficial, schema de ajutor de stat are ca scop sprijinirea investiţiilor cu importante efecte în economie. Ajutoarele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat, pe baza unor cheltuieli de investiţii eligibile.

Economiştii susţin că astfel de ajutoare de stat acordate doar pentru marii investitori distorsionează concurenţa, defavorizând companiile mici şi mijlocii.

Ca răspuns la aceste critici, vicepremierul Costin Borc, a declarat, în 23 mai, într-o conferinţă pe teme de concurenţă, că Ministerul Economiei, împreună cu Ministerul Finanţelor, lucrează la elaborarea unei scheme noi de ajutoare de stat pentru proiecte de mici dimensiuni, pentru a nu exista “niciun fel de discriminare între capitalul românesc şi cel străin”.

De atunci, reprezentanţii statului nu au mai făcut niciun fel de anunţ în legătură cu schema pentru investiţiile mici, astfel că singura schemă de subvenţionare din partea statului român rămâne doar cea pentru marii investitori, scrie News.ro.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments