VIDEO! Statistici impresionante pentru județul Botoșani

Realizări importante în domeniul agricol în județul Botoșani.Fermierii botoșăneni, atât cei care se ocupă de cultivarea plantelor cât și cei care cresc animale, sunt în continuă dezvoltare. Cel puțin asta spun reprezentanții APIA și DADR Botoșani, care au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă realizările din domeniul agriculturii și cel al dezvoltării rurale până în acest moment.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, Cristian Delibaș, director executiv la Direcția pentru Agricultură Botoșani a făcut o scurtă prezentare a programelor de guvernare pentru anul 2017/2018 raportate la județul Botoșani. Printre acestea se numără Programul de Irigații, Agricultură Ecologică, Recoltări Campania Agricolă de Vară, Serviciul de Inspecții, Amenajamente Pastorale și Formare Profesională. În cazul Campaniei Agricole de Vară 2018, Cristian Delibaș spune că producțiile sunt într-o continuă creștere.

De cealaltă parte, Bogdan Cîmpanu, director la APIA Botoșani a precizat că în acest an la nivel de județ s-au depus peste 34.000 de cereri pentru subvenția agricolă, mult mai puține în comparație cu anul precedent. Bogdan Cîmpanu mai spune că acest lucru este îmbucurător pentru județ, iar asta pentru că mulți fermieri care aveau sub un hectar de teren agricol, l-au dat spre arendă celor care se pot încadra în condițiile impuse de APIA. Ceea ce a făcut ca sumele de bani care ajung spre Botoșani să fie mai mari.

APIA Botoșani se află la dispoziția muncitorilor agricoli pentru a nu exista probleme cu actele de subvenție. Calendarul impus de Ministerul Agriculturii este unul foarte strict iar termenul limită de depunere nu poate fi depășit.. Drept pentru care APIA Botoșani respectă cu strictețe regulamentul pus în vigoare pentru a-i ajuta pe fermieri să beneficieze de subvențiile ce li se oferă.

De curând, județul Botoșani a fost inclus într-un top al judeţelor cu cei mai mulţi fermieri care beneficiază de subvenţiile agricole pentru anul 2018, având un număr de peste 34.000 de cereri. Astfel că județul nostru a fost situat pe locul 5. Lider în acest clasament este Suceava cu peste 47.000 de cereri, urmat de Dolj cu 37.000, Bihor 36.000 și Maramureș, care are cu 200 de cereri mai mult decât Botoșaniul.

 

Citeste si:

Facebook Comments