VIDEO! Statul și-a bătut joc de sute de elevi săraci de la țară

Statul român a ajuns să-și bată joc de niște elevi săraci de la țară din județul Botoșani. Printr-un program guvernamental pilot, școlarii de la Liceul Tehnologic Plopenii Mari, comuna Ungureni, trebuiau să beneficieze de o masă caldă în fiecare zi, începând cu anul 2016. Suntem în 2018 și chiar dacă pare greu de crezut dar programul nu a devenit încă funcțional iar elevii de la Ungureni au rămas tot cu burta goală.

Liceul Tehnologic Plopenii Mari din comuna Ungureni are peste 600 de elevi, de la nivelul preșcolar și până la cel liceal. Fiind o unitate de învățământ, unde majoritatea elevilor sunt din familii foarte sărace care nu-și permit să le dea pachet la școală și nici măcar hrană suficientă acasă, liceul de la Plopenii Mari a fost inclus într-un proiect pilot al statului român.

Este vorba de o masă caldă ce trebuia oferită la prânz elevilor din 60 de școli din România, inclusiv liceul din Ungureni. Teoretic proiectul a început în 2016. Deci, de doi ani de zile, școlarii de la Ungureni ar fi trebuit să beneficieze de masa caldă. Culmea, au trecut doi ani iar copiii nu au văzut nici măcar un colț de pâine de la stat.

Bătaia de joc față de elevi s-a petrecut în două acte. Primul a avut loc în 2016, când normele de aplicare ale ordonanței prin care se oferea masă caldă au întârziat tipic românește. Licitația pentru atribuirea unui operator care să facă și aducă mâncarea s-a împotmolit și ea în contestații. Până la urmă s-a terminat anul școlar.

Al doilea act, al acestei tragicomedii de la Ungureni s-a petrecut în anul imediat următoare,adică în anul școlar 2017-2018. Evident și în 2017 normele de aplicare au venit foarte greu. A urmat apoi o licitație în pripă iar autoritățile locale speră ca elevii să beneficieze măcar două luni de un program de care ar fi trebuit să se bucure doi ani.

Între timp, elevii de la Plopenii Mari, încă mai speră să aibă parte de o masă caldă la școală. Conducerea unității de învățământ spune că ar fi o adevărată binecuvântare pentru școlari.

Dacă nu reușesc nici anul acesta să dea mâncare elevilor de la Plopeni, autoritățile locale vor trebui să dea banii trimiși de la Guvern înapoi.

 

Citeste si:

Facebook Comments