VIDEO! Stau la vilă dar n-au plătit apa

Au refuzat să plătească apa chiar și câțiva ani la rând, iar acum s-au trezit cu echipa de la Nova Apaserv în fața porții pentru debranșare.

Este cazul unor botoșăneni care locuiesc la case, unii la vile impozante și cu mașini luxoase în fața garajelor, dar care au acumulat datorii de ordinul miilor de lei la operatorul de apă. Deși s-a încercat o eșalonare a debitelor, cetățenii n-au dorit să-și achite facturile motiv pentru care au rămas pe uscat.

De la 2000 la 7000 de lei, echivalentul a peste 50 de facturi, este recordul stabilit de câțiva rău-platnici din Botoșani la Nova Apaserv. Li s-a bătut la portă de nenumărate ori pentru a fi atenționați că vor fi debranșați dar n-au crezut până n-au văzut.

De astăzi Nova Apaserv a dat startul unei campanii de debranșări și speră să-i determine pe cei care au omis sau au refuzat să plătească, să revină la sentimente mai bune.

Prima oprire: Pod de Piatră 22. Un excavator săpa de zor pentru a da de conducta unde se va sista apa. Proprietara imobilului privea dezorientată operațiunea.

Doamna locuiește într-o vilă îngrijită, dar a omis să mai treacă pe la casieriile Nova Apaserv. Debranșările vor continua și zilele următoare.

Aproape 800 de somații au fost trimise către rău-platnici, iar 70% dintre ei s-au conformat și au venit să își achite datoriile. În total peste 3 miliarde lei vechi.

Debranșările sunt uneori dificil de executat având în vedere că din același contor sunt branșați și cetățeni cu facturile la zi.

În următoarea perioadă vor fi efectuate 15 debranșări. Dacă după această operațiune clienții vor dori să aibă din nou apă la robinete vor trebui să-și achite integral datoriile și să plătească costurile debranșării care ajung și până la 500 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments