Ștefan Bălăucă, copilul minune al Botoșaniului

A participat la nenumărate olimpiade și concursuri naționale și internaționale, de unde nu s-a întors niciodată cu mâinile goale.

A urcat pe cele mai înalte trepte și a a dus acasă cele mai strălucitoare medalii. Ștefan Bălăucă nu a ridicat doar numele unității de învățământ din care provine,sau a județului Botoșani ci și a țării sale. Performanțele sale sunt cunoscute de toată lumea, însă, puțini sunt cei care îl cunosc pe adolescentul Ștefan Bălăucă.

Iar Lidia Uja, realizatoarea emisiunii ”Nopți albe” de la Somax TV, a vrut să îl descopere pe adolescentul Ștefan dincolo de diplome, medalii și manualele de fizică, chimie sau matematică. S-a întâmplat joi seară, în cadrul emisiunilor de primăvară dedicate mamelor. Ștefan a venit în emisiune alături de mama sa, profesorul Cristina Bălăucă.

Înzestrat de Dumnezeu cu o minte sclipitoare, Ștefan nu este doar un copil muncitor. Este un copil căruia îi place să cunoască, să descopere lumea. De aici și rezultatele sale remarcabile.

Viața adolescentului Ștefan Bălăucă nu este una diferită de a altui copil de vârsta sa. Are aceleași tabieturi, obiceiuri ca oricare alt adolescent. Doar că pe el îl caracterizează mult, seriozitatea.

Ștefan a povestit că primul său concurs și totodată primul său premiu l-a obținut pe când era abia în clasa a IIa.

La finele anului trecut, Ștefan Bălăucă a dus din nou bucurie și mândrie în sufeletele dascălilor, a cunoscuților dar mai ales a mamei sale la un concurs internațional ce a avut lot în Coreea.

Seria emisiunilor ”Nopți albe” dedicate mamelor va continua la Somax TV până inclusiv pe 8 martie.

Citeste si:

Facebook Comments