Ștefan Bălăucă, selecționat în trei loturi olimpice pentru olimpiadele internaționale

Performanță nemai întâlnită în învățământul botoșănean. Elevul de aur al județului, Ștefan Bălăucă, va participa în acest an la numai puțin de trei olimpiade internaționale. Elevul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a demonstrat, încă odată, dacă mai era nevoie că este un copil deosebit, pentru care matematica, fizica sau chimia nu mai prezintă nicio necunoscută.

În acestă săptămână, alături de alți doi elevi botoșăneni, Ștefan Bălăucă a reprezentat județul la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Științele Pământului” ce a avut loc la Râmnicul Vâlcea. Ștefan Bălăucă a obținut premiul al doilea și premiul special pentru cel mai bun punctaj la fizică. Totodată, Ștefan este primul calificat în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională.

Olimpiada Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului” este o competiţie interdisciplinară, în care elevii au de susţinut o probă teoretică şi una practică la disciplinele chimie, fizică, biologie şi geografie. Ștefan Bălăucă a fost pregătit pentru Olimpiada Interdisciplinară de către profesorii, Cristina Bălăucă, Constantin Gugeanu,Liviu Huțanu și Violeta Zbughin.

Citeste si:

Facebook Comments