Stradă din Botoșani unde ambulanța are ”interzis”

Ceea ce ar trebui să fie o stradă, seamănă acum cu un teren arabil.

Nu este un teren în câmp, este o arteră cu zeci de case unde locuiesc zeci de bătrâni. Pentru ei drumul spre civilizație s-a blocat odată cu demararea lucrărilor la apă și canalizare. ”Mușat Vodă” a devenit o stradă pe care ambulanța, pompierii și mașinile cu lemne nu au cum să pătrundă.

Faptul că au scăzut gradele în termometre este motiv de bucurie pentru locuitorii străzii Mușat Vodă.

Straduța nu este în inima Botoșaniului dar face parte din acest municipiu. În septembrie botoșănenii au fost anunțați de Nova Apaserv că vor avea apă și canalizare. Vestea bună s-a transformat într-un adevărat calvar.

Pe strada lor au început săpăturile iar artera circulabilă a devenit o mare plajă de noroi. Pe Mușat Vodă locuiesc zeci de bătrâni ce au nevoie de îngrijiri medicale. Pentru ei drumul până la spital sau până oriunde este o grea încercare.

Venirea iernii a înghețat la propriu noroiul de pe drum iar artera a devenit cât de cât circulabilă. Doamna din următoarele imagini are 73 de ani. Locuiește pe Mușat Vodă de 50 de ani dar așa ceva nu a mai pomenit.

Acești oameni trăiesc o adevărată dramă.

Stau în oraș plătesc taxe și impozite dar condițiile de pe strada lor sunt mai rele decât într-un cătun îndepărtat. De suferit au și elevii care au ghinionul să locuiască în zonă. Drumul până la scoală presupune un adevărat ritual.

Am bătut la ușa autorităților unde au bătut de zeci de ori și botoșănenii de pe Mușat Vodă.

E vorba de o lucrare tipic românească, de birocrația încâlcită, de o firmă din Cluj care a câștigat licitația, ulterior a intrat în insolvență iar lucrările la apă și canal s-au dus dus și ele pe apa sâmbetei. După vreme bună lucrările au fost preluate de o firmă din Botoșani, dar ce să vezi, noi hopuri s-au ivit în cale.

Iar lista problemelor poate continua. Atât Nova Apaserv cât și șefii Consiliului Județean dau asigurări că se fac eforturi pentru finalizarea lucrărilor. În fapt investiția ar fi trebuit să fie gata în luna noiembrie.

Tot ce le-a rămas oamenilor de făcut este să se roage să nu aibă nevoie nici de ambulanță nici de pompieri iar firma responsabilă cu lucrarea să își facă cât mai repede datoria.

Citeste si:

Facebook Comments