Strategii pentru strângerea gunoiului selectiv

Urban Serv, operatorul care se ocupă de colectarea și transportul gunoiului pe raza municipiului Botoșani și în localitățile limitrofe, are în plan mai multe strategii pentru ca tarifele pentru salubritate să nu crească, ci să scadă.

Și cea mai eficientă formă de reducere a tarifelor pentru salubritate este colectarea selectivă a deșeurilor în cantități cât mai mari, astfel încât acestea să poată fi valorificate. Banii obținuți din vânzarea acestor deșeuri pot fi folosiți pentru operarea depozitului ecologic de la Stăuceni.

Conducerea Urban Serv a făcut un plan prin care va trece la conștientizarea populației în ceea ce privește colectarea gunoiului în mod selectiv, dar și măsuri aspre împotriva oamenilor străzii care, de cele mai multe ori, fură deșeurile reciclabile.

Toate aceste măsuri trebuie luate cât mai repede pentru că fiecare autoritate publică locală are prevăzută și o anumită cantitate de deșeuri încredințată spre depozitare. Iar tendința este ca depozitarea deșeurilor să scadă, iar cel reciclabil să crească.

Tarifele actuale au fost stabilite în perioada 2009-2010 de către toate primăriile din județ, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru obținerea finanțării europene în vederea realizării depozitului de deșeuri de la Stăuceni.

Citeste si:

Facebook Comments