Strigătul disperat al actorilor

“Ne vrem teatrul inapoi!”

“Ne vrem teatrul înapoi!”. Asta au strigăt actorii Teatrului «Mihai Eminescu», duminică după-amiază. În urma unui îndemn postat pe rețeaua de socializare Facebook, actorii Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoșani au chemat iubitorii de teatru la un protest. Trist este că protestul actorilor nu a avut “priză” la publicul botoșănean. Foarte puțini iubitori de teatru au răspuns apelului lansat de actorii de la Teatrul “Mihai Eminescu” Botoșani. Acțiunea, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, a avut drept scop de a atrage atenția autorităților locale față de situația nemeritată în care se află clădirea Teatrului “Mihai Eminescu”.

Așezați într-un loc retras la capătul Pietonalului Unirii, actorii au spus răspicat că își vor teatrul înapoi. Ei au mai spus că mutarea lor în clădirea Casei Tineretului nu a fost bună deloc. Condițiile grele de acolo dar și imposibilitatea de a prezenta un spectacol de teatru “ca la carte” i-a determinat să-și spună of-ul în stradă.

Actorii sunt nemulțumiți și de condițiile proaste de la Casa Tineretului din Botoșani, acolo unde se țin, în prezent, spectacolele de teatru.

Alături de actori a fost și directorul Teatrului “Mihai Eminescu”, Traian Apetrei, care a spus că actorilor le este din ce în ce mai greu să joace la Casa Tineretului. El a dat ca exemplu, ziua de sâmbătă seară, când a fost la un pas de a anula spectacolul pentru că nu erau condiții optime pentru a prezenta piesa de teatru.

Alături de actori au venit și câțiva oameni, iubitori de teatru. Puțini, însă vocali. Și care au spus direct că situația actuală a clădirii Teatrului “Mihai Eminescu” nu trebuie prelungită. Cei care gestionează această lucrare trebuie să ia imediat măsuri.

Pentru a nu politiza acțiunea, actorii Teatrului “Mihai Eminescu” au preferat să stea la capătul Pietonalului Unirii, evitând astfel să fie alaturi de politicienii sosiți la acest protest. Astfel, s-au format două grupuri de protestatari: cel al actorilor de la capătul Pietonalului Unirii și cel al politicienilor, o parte veniți și cu soțiile lor. Printre liberalii veniți la protest s-au numărat Cătălina Lupascu, Cristian Lazarovici, Stelian Pleșca și Lidia Bucsinescu.

Fiindcă și vremea de afară te atrăgea să stai cât mai mult, politicienii prezenți în fața Teatrului “Mihai Eminescu” au socializat o perioadă lungă de timp, în timp ce actorii stăteau pe trotuarul de la capătul Pietonalului Unirii.

Citeste si:

Facebook Comments