Struți africani crescuți la Botoșani

Struți africani crescuți la Botoșani

Un fermier a reușit să aducă la Botoșani o mică parte din continentul african. Mai precis, acesta și-a făcut o fermă de struți chiar în zona de nord a județului. Exoticele păsări sunt o adevărată curiozitate pentru localnici și culmea, deși trăiesc într-un alt climat au reușit să se adapteze perfect. Mai mult decât atât ouăle lor gigantice fac senzație și sunt deja foarte căutate.


Dacă sunteți curioși să vedeți cum arată un struț african în carne și oase, nici măcar nu trebuie să mai bateți drumul până la o grădină zoologică din țară. Este de ajuns să mergeți la Cerchejeni, în comuna Blândești. Pe un deal din apropiere, un sătean și-a făcut o fermă de struți. Are 20 de exemplare. Le crește de aproape doi ani și a cumpărat puii de la Buzău. A lucrat mult în Franța și a văzut acolo cum sunt crescute aceste păsări exotice. S-a gândit să le aclimatizeze și la Botoșani, cel mai nordic județ din țară și a reușit.

Botoșăneanul este foarte mulțumit de struți. El crede că poate face o afacere profitabilă din creșterea acestora. Mai ales că sunt de talie mare. Fiecare mascul are aproape 180 de kilograme și în jur de 2 metri înălțime. Au nevoie de o hrană specială. În schimb nu sunt pretențioși. Au făcut față chiar și iernilor cu zăpadă.

Soția fermierului spune că nici măcar nu sunt bolnăvicioși. În timp ce găinile au fost decimate, anul trecut, de pestă, struții au rezistat fără probleme.

Cele mai căutate sunt ouăle de struț. Femelele fac 60 de ouă pe an, dar fiecare ou de struț este echivalentul a 25 de găină. Este de altfel foarte căutat pentru propritățile sale. Fermierul botoșănean spune că păsările sale nu pot produce ouă pe măsura cererii.

Totodată, carnea de struț este foarte bună, fiind un alt produs pentru care sunt crescuți struții.

Tocmai de aceea fermierul botoșănean vrea să investească în continuare în ferma de struți și să-și mărească numărul de familii. Totodată vrea să-și cumpere și utilaje pentru reproducerea păsărilor.

Pentru sătenii din Blândești struții lui nea Anghel reprezintă o adevărată curiozitate. Mulți vin să-i vadă și își aduc și copiii. Florin Anghel a muncit mai mulți ani în Franța și vrea să se întoarcă în Pentagon pentru a investi din nou în struți.

Citeste si:

Facebook Comments