Suferința Diasporei, ”curmată” cu gaze lacrimogene

Suferința Diasporei, ”curmată” cu gaze lacrimogene

A fost un weekend al protestelor, un sfârșit de săptămână în care zeci de mii de români întorși de la muncă, din străinătate, au vrut să tragă un semnal de alarmă și să strige cât de mult își doresc să se întoarcă acasă. Dacă la București numărul protestatarilor a depășit vineri 100 000, la Botoșani au fost suficiente degetele de la o singură mână pentru a număra nemulțumiții.

Au fost victime ale gazelor lacrimogene din capitală și doi botoșăneni cunoscuți care s-au întors cu un gust amar la Botoșani dar au continuat să protesteze acasă, în Piața Revoluției.

Seara de vineri, 10 august va rămâne în istoria acestei țări. Peste 100 000 de oameni au ieșit în Piața Victoriei din capitală pentru a cere o schimbare a clasei politice. A fost însă în Piața Victoriei și o cunoscută familie din Botoșani. Executorul judecătoresc, Sînziana Secrieru, fost lider de partid și soțul ei, Gelu Graur, care vreme bună a activat ca ofițer al Jandarmeriei, au fost victime ale brutalității de care au dat dovadă forțele de ordine.

Deși au trecut prin momente neplăcute în capitală, Sînziana Secrieru și Gelu Graur s-au întors sâmbătă la Botoșani și au protestat și aici. Din păcate, însă, numărul protestatarilor a fost extrem de redus deși mii și mii de botoșăneni își câștigă traiul în țări dezvoltate din Uniunea Europeană.

Doamna Angela este botoșăneancă la origine. În urmă cu șase ani de zile a plecat în Italia pentru a reuși să-și țină băiatul la facultate. A vrut ca el să aibă un trai decent în România însă planurile au eșuat.

Deși protestul de la Botoșani a fost unul extrem de timid, și cetățenii de aici sunt nemulțumiți.

Cei cinci protestatari care au ieșit sâmbătă la protest, în Piața Revoluției, au fost sub atenta supraveghere a jandarmilor. Din fericire nu s-au înregistrat incidente.

Citeste si:

Facebook Comments