Suntem fruntași la strâns gunoiul

Suntem fruntași la strâns gunoiul. Sâmbătă, românii din fiecare judeţ al ţării şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la acțiunea “Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale.

Încă de la primele ore ale dimineţii, aproximativ 10.000 de elevi, 700 de cadre didactice, angajaţi ai mai multor instituţii publice şi persoane private de libertate s-au „înarmat” cu saci de gunoi şi multă răbdare şi au început să colecteze deşeurile rămase pe spaţiile verzi.

În topul județelor cu cei mai activi voluntari se găsesc Botoșani, cu 16.000 de voluntari, Maramureș, cu 12.000 de voluntari, Vaslui, cu 11.500 de voluntari, Gorj, cu 10.140 de voluntari și Suceava, cu 6.900 de voluntari.

Angajaţii Instituţiei Prefectului au făcut curat în zona Baisa și printre lucrurile strânse au găsit farfurii, tacâmuri, dar şi obiecte de igienă intimă.

La această acțiune au participat 15 deținuți care au «măturat» zona de agrement de la Cornișa.

Pe lângă elevii veniți în grup organizat, la colectarea deșeurilor au venit și copii însoțiți de părinții lor cu scopul de a-i învăța să respecte natura.

Deşeurile colectate de către voluntari au fost deşeuri precum: PET-uri, sticlă, doze de aluminiu, veselă de plastic, materiale textile, îmbrăcăminte și încalțăminte, dar şi deşeuri electronice. O problemă des întâlnită de voluntari au fost cadavrele de animale (căini, pisici, pasari, cai) aruncate în ape, păduri și pe marginea drumului. Per total, voluntarii botoșăneni au strâns peste 8.000 de saci de gunoi, deşeurile fiind colectate selectiv.

Sacii au fost preluaţi de către operatorii de salubrizare dar şi de unităţile de drumuri.

 

Citeste si:

Facebook Comments