Supărați pe presă

Supărați pe presă

Romii din Centrul Vechi si Parcul Tineretului sunt supărați pe presa și s-au săturat ca etnia din care fac parte să fie arătată cu degetul și să fie dată drept exemplu negativ de comportament.

Despre această supărare au vorbit reprezentanții romilor în cadrul unei întâlniri cu prefectul Dan Nechifor, primarul Cătălin Flutur, șefii structurilor MAI și ai Poliției Locale, precum și cu directori ai unor instituții publice.

Prima parte a întâlnirii a avut loc cu ușile închise, presa neavând acces. În a doua parte, când au intrat și jurnaliștii, atunci au început și atacurile către jurnaliști. Aceștia au început să spună că ceea ce se relatează în mass-media locală despre Centrul Vechi și Parcul Tineretului este denaturat și că romii nu sunt chiar așa de răi.

Iar acuzele reprezentantilor romilor se îndreaptă și asupra jandarmilor care sunt acuzați că au bătut mai multe persoane de aceeași etnie la ordinul lui Flutur.

În schimb, edilul a precizat că acțiunile autorităților în zonele cu risc infracțional mare vor continua și vor fi duse până la capăt.

Cătălin Flutur a mai precizat că forțele de ordine vor face și verificări pentru a se vedea cine locuiește ilegal în imobilele puse la dispoziție de municipalitate. Pentru că sunt tot mai multe semnale că tot mai mulți romi din Centrul Vechi sau Parcul Tineretului au venit din alte localități.

Romii mai acuză mass-media că prezintă numai faptele negative ale persoanelor de aceeași etnie și că românii fac astfel de fapte antisociale. Însă primarul Cătălin Flutur le-a prezentat fapte ale romilor cu dovezi foto.

Reprezentanții romilor spun că discută cu persoanele de aceeași etnie să nu mai facă astfel de fapte antisociale, dar nu ascultă.

Singurul dintre reprezentanții romilor care a înțeles că rolul presei este de a informa și nu de a ataca mediatic o anume etnie a fost ex-candidatul la Primăria municipiului Botoșani, Florin Zberea, zis Carai.

Înainte de a se încheia această întâlnire, toți jurnaliștii au părăsit sala de ședințe în semn de protest față de acuzațiile aduse de reprezentanții romilor față de mass-medaia locală.

Citeste si:

Facebook Comments