Surpriză în benzinăriile din România. Acest preţ NU a mai fost văzut de şoferi de mulţi ani

Surpriză în benzinăriile din România. Acest preţ NU a mai fost văzut de şoferi de mulţi ani

Preţul motorinei a coborât sub 4 lei pentru un litru în România pentru prima dată în ultimii şase ani.

Acest lucru s-a întâmplat într-o singură benzinărie din ţară, în Odorheiul Secuiesc. În rest, preţurile rămân ridicate. România are printre cele mai mari preţuri la carburanţii fără taxe din toată Europa, deşi este printre puţinele ţări care are producţie şi rafinare.

Reducerea TVA-ului de la începutul anului, prăbuşirea barilului de petrol până la 28 de dolari şi ieftinirile făcute de benzinari pentru zilele de weekend au adus o premieră în ultimii şase ani – motorina la pragul de 3 lei.

Unii şoferi s-au grăbit să-și facă provizii: au pus peste 100 de litri de motorină în bidoane. „Era 4,4 săptămâna trecută, sau 4,3. Depinde cât va ţine chestia asta. Să nu explodeze dintr-odată”, spune un şofer citat de digi24.ro.

Benzinăria în care motorina se vinde la cel mai mic preţ din ţară, de doar 3,99 de lei litrul se află în Odorheiul Secuiesc, lucru care face ca această staţie să fie şi una dintre cele mai aglomerate.

În Capitală, lanţurile de benzinării vând motorina cu până la 30 de bani mai scump decât în staţiile recunoscute pentru preţurile mici, cum ar fi cele din Bacău, Buhuşi şi Slobozia, arată sursa citata. În Bucureşti preţurile nu au scăzut sub 4 lei pe litru, însă în prima lună din acest an avem o ieftinire de 50 de bani atât pentru benzină, cât şi pentru motorină.

 

Sursa: realitatea

Citeste si:

Facebook Comments