VIDEO! Surprize pentru copiii instituționalizați

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani au pregătit surprize în această vacanţă pentru copiii din sistem. Pe lângă tabere în Botoşani şi în alte câteva judeţe din ţară, elevii ce vor rămâne şi pe timpul verii în centrele instituţiei vor avea parte de excursii, spectacole şi vizite locale la instituţiile de cultură din municpiu.

Pe perioada vacanţei de vară, o parte dintre copii vor pleca la familiile lor. Însă pentru cei ce rămân în structurile direcţiei, următoarele trei luni vor fi pline de activităţi. Cele mai aşteptate sunt taberele, cum este cea de la Codrii de Aramă, unde reprezentanţii de acolo le-au pus la dispoziţie aproape 100 de locuri. În plus, două fundaţii din Baia Mare vor face posibile şi excursii pe litoral pentru câţiva copii cu dizabilităţi sau cu rezultate foarte bune la învăţătură ori în competiţiile sportive.    

Aproximativ 1.200 de copii sunt în sistemul de protecţie al direcţiei. 500 dintre ei sunt în plasament familial, aproape 400 sunt în grija asistenţilor maternali şi peste 300 în apartamentele gestionate de instituţie.

Numărul copiilor ce ajung în grija statului este tot mai mic de la an la an, spune directorul, mai ales datorită programului de prevenţie.

 

Citeste si:

Facebook Comments