VIDEO! Suspiciuni de licitaţii trucate

Miros de ilegalitate simțit de Consiliul Concurenţei! Inspectorii instituţiei au declanşat o anchetă privind o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Consiliul Judeţean. Este vorba de licitaţii privind atribuirea contractelor de furnizare a produselor lactate pentru programul” Cornul și Laptele” dar și a Contractelor de furnizare de mere în școli.

Câțiva afaceriști botoșăneni din industria de lactate ar fi picat la mica înțelegere pentru a deține monopolul când vine vorba de licitațiile organizate de Consiliul Județean pentru programul Cornul și Laptele dar și mere în școli. Trocul lor a funcționat și au reușit să câștige bani frumoși.

Succesul lor a devenit însă temă de investigat pentru angajații de la Consiliul Concurenței. Aceștia verifică toate licitațiile privind adjudecarea acestor contracte din intervalul 2013-2018.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

Dacă se dovedește că a fost încălcată legea, firmele implicate vor risca amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Citeste si:

Facebook Comments