VIDEO! Sute de botoșăneni la Bursa locurilor de Muncă

Foială mare azi la mall-ul din Botoşani, unde Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă a organizat azi prima bursă a locurilor de muncă din acest an.

Evenimentul a început în prima parte a dimineţii şi a adus laolaltă sute de botoşăneni, veniţi fie din curiozitate fie din nevoie, şi zeci de angajatori din judeţ şi nu numai. Aproape jumătate dintre participanţi au fost şi selectaţi pentru probe sau interviuri ulterioare.

În total, au trecut pragul sălii peste 500 de oameni, pentru care aproximativ 40 de angajatori au pregătit standuri, scaune şi pliante.

În plus, pentru prima dată, în eveniment s-au implicat şi reprezentanţii Penitenciarului Botoşani, care au adus deţinuţi ce urmează să fie eliberaţi în perioada următoare şi care au nevoie de ajutor ca să se reintre pe piaţa muncii.

De asemenea, printre vizitatori au fost şi tineri din centrele de plasament, interesaţi măcar să urmeze un program de formare profesională.

Şi în Dorohoi a avut loc bursa locurilor de munca, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, spune reprezentanţii instituţiei. Aproape 360 de botoşăneni au fost selectaţi pentru interviuri şi probe la sediul companiilor. Dintre aceştia, aproape 50 au fost angajaţi pe loc însă ceilalţi recunosc că le este greu să-şi găsească ceva de lucru.

Unul dintre standuri a fost rezervat pentru cei cu iniţiativă şi spirit antreprenorial, unde au putut să afle ce să facă dacă vor să-şi deschidă o afacere cu ajutorul banilor nerambursabili.

 

Citeste si:

Facebook Comments