Sute de botoșăneni, prinși pe picior greșit de polițiști

Avertismente pentru pietoni și sancțiuni pentru șoferi

Sute de botoșăneni au fost prinși pe picior greșit de către polițiștii de la Biroul Rutier Botoșani.

În perioada 23 -29 mai, oamenii legii au efectuat o serie de acțiuni în trafic privind prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Nu mai puțin de 307 bateri au constat oamenii legii, privind nerespectarea normelor legale de către pietoni. În cele mai mute dintre cazuri, polițiștii au aplicat doar avertismente, scopul acțiunii find acela de a conștientiza pietonii asupra riscului la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere.

Nu la fel de norocoși au fost 17 conducători auto, care au rămas fără permis timp de 30 de zile. Aceștia au fost sancționați pentru că nu au acordat prioritate la trecerile de pietoni. Aceeaşi măsură complementară a fost stabilită şi pentru alţi 13 conducători auto , care însă au încălcat alte reguli rutiere. În cadrul acţiunilor, au fost constatate 7 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Scopul activităţilor a fost de a preveni şi combate încălcarea normelor rutiere de către pietoni, dar şi de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

Citeste si:

Facebook Comments