Sute de botoșăneni vor să salveze vieți

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns și la Botoşani

Caravana “Fii pregătit!” a venit și la Botoșani în weekend-ul ce a trecut. Scopul acestei acțiuni este de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.

Timp de două zile, botoșănenii interesați au putut veni la unitatea mobilă amplasată în fața Palatului Administrativ pentru a participa la cursurile de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă organizate de Caravana “Fii pregătit!”.

Peste 300 de botoșăneni au trecut pragul caravanei cu dorința de a deprinde câteva tehnici, care i-ar putea ajuta la salvarea de vieți omenești. Cei mai interesați de aceste lecții au fost tinerii, prezenți în număr mare.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Citeste si:

Facebook Comments