VIDEO! Sute de contestații la Evaluarea Națională

Număr aproape dublu de contestaţii în acest an la Evaluarea Naţională, anunţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani, care speră că astfel va mai creşte procentul de promovabilitate al judeţului. Aproape 15 la sută dintre elevi au cerut ieri recorectarea lucrărilor după ce, la probele de săptămână trecută, aproape o treime dintre înscrişi au obţinut medii sub 5. 

Nemulţumiţi de notele obţinute, împreună cu părinţii, elevii au cerut în masă recorectarea lucrărilor. Şi chiar dacă au avut la dipoziţie doar câteva ore s-o facă, aproape 500 de elevi de clasa a opta din judeţ au reuşit să depună ieri astfel de cereri. Numărul este mult mai mare faţă de cel din anii trecuţi, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Botoşani. Asta mai ales din cauza notelor extrem de mici, cele mai multe dintre ele la matematică, unde elevii s-au plâns din cauza subiectelor foarte grele imediat ce au ieşit din săliel de examen.

Şi de această dată, lucrările cu note contestate sunt trimise în alt judeţ, unde vor fi corectate de alţi profesori. Asta se va întâmplă până pe 22 iunie pentru ca în următoare zi, pe 23 să fie publicate rezultatele finale.

4 mii de elevi s-au înscris la examenele din această lună însă aproape două sute nu s-au prezentat. În urma evaluarii iniţiale, aproape 1.200 n-au obţinut medii de trecere, cei mai mulţii fiind puşi în dificultate de proba la matematică, unde au picat jumătate, adică aproape 2 mii de copii.

 

Citeste si:

Facebook Comments