VIDEO! Sute de contracte încheiate cu CAS

Peste 400 de furnizori de servicii medicale, de la spitale şi laboratoare de analize până la farmacii şi cabinete de stomatologie, au reuşit în această lună să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat la mijlocul lunii iar din mai vor intra în vigoare.

Diferenţe semnificative faţă de anul trecut nu sunt, spun angajaţii CAS Botoşani. Aşa că începând din luna mai, pentru analize, asiguraţii vor avea la dispoziţie 10 laboratoare iar pentru imagistică şi ecografie încă 18. Totodată, în relaţii cu Casa de Asigurări au intrat cele trei spitale din oraş şi Spitalul Municipal din Dorohoi precum şi câţiva furnizori de medicină fizică şi reabilitare.

Cu toate acestea, pentru anumite activităţi n-au existat deloc cereri, deşi, potrivit reprezentanţilor instituţiei, bani sunt. În această situaţie sunt îngrijirile paleative, introduse în premieră în acest an, şi îngrijirile medicale la domiciliu, care au iscat un scandal naţional la începutul anului, după ce firmele au fost amendate cu aproape 90 de mii de lei.

În total, au depus cereri 430 de furnizori de servicii medicale din judeţ dar şi din afară. Pe lângă acestea, reprezentanţii CAS au înregistrat şi dosare pe care au fost nevoiţi să le refuze, cum a fost cel al medicului de familie din Drăguşeni anchetat de poliţie pentru fraudă cu reţete false.

 

Citeste si:

Facebook Comments