Sute de copii au ajuns la spital din cauza arsurilor

Sezonul rece face victime şi în rândul copiilor. Numărul de cazurilor de copii care au ajuns la spital cu arsuri creşte de la un an la altul. Doar anul acesta 68 de copii au ajuns la spital după ce s-au opărit cu apă fierbinte. Pompierii atenţionează şi sfătuiesc părinţii cum să evite aceste accidente casnice.

Odată cu apariţia iernii, cazurile în care copii ajung la spital sunt tot mai dese. Potrivit statisticilor puse la dispoziţie de Secţia de Pediatrie în ultimii şase ani peste 600 de copiii au ajuns la spital.

Micuţii au suferit arsuri fie în urma opăririi cu apă fierbinte, fie după ce au atins corpuri incandescente.

Amintim şi cazul fetiţei de doar un an şi şapte luni care a căzut într-un moment de neatenţie a mamei în oala cu apă fiartă pregătită pentru baie. Mama micuţei o aşezase pe sobă şi plecase să îi caute hăinuţe de schimb.

Când s-a întors cea care i-a dat viaţă a sunat la 112.

Un echipaj al ambulanţei a sosit la faţa locului şi a preluat-o şi dus-o pe fetiţă la Spitalul de pediatrie. Din cauză că micuţa suferise arsuri pe 30 la % din suprafaţa corpului, medicii au cerut transferul acesteia la Spitalul de Chirurgie Plastică din Bucureşti.

Pentru a preveni astfel de accidente casnice, Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă din Botoşani, a întocmit o serie de sfaturi pentru părinţi.

Printre acestea se numără: nelăsarea nesupravegheată a copiilor alături de plite încinse, ceşti sau vase cu conţinut fierbinte. De asemenea, atunci când îi faceţi baie copilului aveţi grijă ca apa folosită să nu fie foarte fierbinte.

Copiii nu trebuie să aibă acces la candele, lumânări sau brichete şi nici la fierul de călcat fierbinte. Este bine de ştiut că şi cuptorul, cuptorul cu microunde dar şi aragazul pot provoca arsuri copiilor.

Încercaţi pe cât posibil să vă feriţi micuţii de obiectele care îi pot face rău.

Citeste si:

Facebook Comments