Sute de credincioşi la hramul Mănăstirii Zosin

Oamenii s-au rugat pentru sănătate și liniște

Sute de credincioşi au asistat, luni, la slujba închinată Născătoarei de Dumnezeu de la Mănăstirea Zosin. Acest colţ de rai poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. La fel ca anul trecut credincioşii din diferite colţuri ale ţării au venit încă de dimineaţă, unii dintre ei cu o zi înainte doar ca să se roage. S-au rugat pentru sănătatea lor, a familiei şi a celor din jurul lor, pentru cei oropsiţi de soartă şi pentru iertarea păcatelor. În sufletele creştinilor ortodocşi este o bucurie fără margini să vină şi să se roage la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din judeţul Botoşani, dar mai ales la Maica Domnului, ‘’mama noastră’’ aşa cum ne-a mărturisit o bătrânică.

Rugăciunile închinate Maicii Domnului, lacrimile fierbinţi ce cad de pe obrajii enoriaşilor şi vocile îngerilor în chip de preoţi fascinează şi emoţionează orice muritor. Este de ajuns o singură privire ca să realizezi că nu te mai afli într-o simplă mănăstire, înconjurată de flori, ci chiar în grădina lui Dumnezeu. Enoriaşii se simt copleşiţi de minunea din faţa ochilor lor şi, parcă, nu ar mai vrea să se întoarcă acasă. Au aşteptat această mare sărbătoare pentru a aduce mulţumiri şi a asista la una dintre cele mai frumoase slujbe închinate Născătoarei.

Din fericire atât pentru enoriaşi cât şi pentru voluntarii de la Crucea Roşie nu au fost evenimente neplăcute.

Cum toate lucrurile frumoase au din păcate un sfârşit, slujba se încheie iar, singurul lucru pe care il mai cer credincioşii Maicii lui Dumnezeu înainte de a părăsi lăcaşul de cult este să le dea sănătate şi putere pentru a reveni anul viitor.

Citeste si:

Facebook Comments