Sute de elevi absenti de la simulare

Sute de elevi absenti de la simulare

Emoții pentru mii de elevi din județul Botoșani, care au susținut astăzi simularea la examenele naționale.

Peste 640 de elevi au lipsit de la proba scrisă la Limba și Literatura română. Potrivit inspectorului școlar Ciprian Manolache nu fost semnalate probleme în nicio unitate de învățământ.

Elevii din clasele a VIII-a , a XI-a și a XII-a au trecut astăzi de prima probă a simulării examenelor naționale. În toate unitățile de învățământ prezenta a fost de peste 93 %.

Dacă la clasa a VIII-a s-au înscris 4718 elevi, au fost prezenți 4439 și au absentat 279 de elevi. La clasa a XI-a au fost înscriși 3102 de elevi, au fost prezenți 2936 și au absentat 166.

În ceea ce privește clasa a XII-a, s-au înscris 3116 elevi, au fost prezenți 2920 și au absentat 196. Proba scrisă s-a desfășurat normal, neexistând incidente.

Elevii din clasele a VIII-a au avut de redactat în partea treia a probei o întâmplare petrecută în timpul unui joc.

Dacă cei din clasa a XI-a de la profilul real au avut de redactat particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată, cei de la profilul uman au avut relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând scriitorului Ion Creangă.

Elevii din clasele a XII-a au avut de redactat tema si viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparținând fie lui Tudor Arghezi pentru cei de la profilul real fie aparținând lui Ion Barbu pentru cei de la uman.

În data de 16 martie elevii din clasele a VIII-a vor susține proba scrisă la matematică iar elevii de liceu proba obligatorie a profilului. Pe 17 martie va fi susținută de către elevii de liceu proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afișate pe 31 martie 2017.

Citeste si:

Facebook Comments