VIDEO! Sute de elevi în școli-dezastru și în noul an școlar

Pare greu de crezut, dar în plin secol XXI, sute de elevi botoșăneni învață în condiții greu de imaginat. Statisticile prezintă o realitate sumbră a învățământului românesc de la sate. Iar noul an școlar nu aduce nicio schimbare și mulți copii de la țară vor continua să învețe în clădiri insalubre, periculoase și tot cu toalete în fundul curții.

Astăzi în ședința de Colegiu Prefectural, reprezentații instituției au prezentat un raportat detaliat privind situația școlilor botoșănene la început de an școlar. În județul Botoșani sunt încă sute de elevi care urmează să învețe în școli cu pereți mucegăiți, cu mobilier școlar învechit și în spații aglomerate și insalubre.

Pe lângă exemplele oferite sunt și alte 5 școli din județul Botoșani, din mediul rural în care se învață ca acum 100 de ani. Asemenea unități de învățământ așa cum arată datele oferite de Prefectură sunt și în comunele Păltiniș sau Nicșeni.

Pe lângă toate aceste școli pericol public sunt și cele care nu îndeplinesc normele de igienă cerute de autoritățile sanitare. Mai precis sunt școli la Botoșani, care nu au apă curentă și obișnuitele wc-uri turcești.

Pentru reprezentanții Inspectoratului Școlar însă situația școlilor din județ nu este chiar atât de gravă. Iar ce nu s-a făcut în ani de zile speră că se va remedia ca prin minune în doar câteva zile.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu spun că responsabili sunt primarii din județ, care după o vară încărcată cu festivaluri ar fi trebuit să aloce bani și pentru repararea școlilor.

Acestă situație se perpetuează de la un an la altul, iar sute de elevi de la țară învață în aceleași condiții mizere.

Citeste si:

Facebook Comments