Sute de locuri de muncă pentru șomerii botoșăneni

Botoşănenii aflați în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru unul dintre cele peste 600 de joburi puse la dispoziţie de angajatori atât din mediul public cât şi din mediul privat.

Potrivit unei situaţii comunicate de Agentia Judeteana de Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, în continuare sunt cautate persoane cu studii superioare dar şi cu studii medii.

In sistemul public, oferta este dominată pentru cei cu studii superioare Ingineri, profesori sau economişti. Iar pentru persoanele care au doar studii medii şi sunt în căutarea unui loc de muncă, există o gama variată de oferte. Se caută cel puțin 42 de casieri, 10 bucătari, ospătari, barmani, agenți de vânzări sau frizeri. Salariile oferite de angajatori sunt cuprinse intre 1.000-2.000lei , în funcţie de studiile deţinute de candidaţi dar şi experienţa în domeniu .

Persoanele care vor să muncească în afara ţării, sunt şi ele asteptate cu peste 1.400 de locuri de muncă. Germania, Austria , Marea Britanie sunt ţările cu cele mai multe oferte puse la dispoziţie pentru botoşăneni.

In judeţul, aproximativ 10.000 de botoşăneni ar avea nevoie de un serviciu. În statisticile AJOFM figurează însă doar 7.000 de şomeri din care puţin peste 1.000 beneficiază de indemnizaţii.

Citeste si:

Facebook Comments