VIDEO! Sute de tineri și-au deschis afaceri

Rezultate peste așteptări în cadrul programului Start-Up Nation România. Peste 180 de botoşăneni şi-au făcut firme noi la începutul acestui an şi au aplicat pentru finanțarea de 200.000 de lei de la stat. Deşi n-au prins cu toţii locuri eligibile, aceştia mai au o şansă şi anul viitor.

Isteria banilor de la stat a început spre sfârşitul perioadei de înscriere, la începutul lunii iulie. Dacă iniţial multă lume privea cu reticenţă şansa oferită de Guvern, până la sfârşit aproximativ 200 de firme din Botoşani erau înscrise în program.

Un sfert dintre acestea au primit deja răspuns pozitiv, au semnat actele şi urmează să-şi pună ideile în practică. Altele sunt încă în evaluare şi aşteaptă răspuns de la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri din Iaşi.

Numărul mare de tineri dornici să-şi deschidă o afacere şi să profite de fondurile guvernamentale se vede şi în datele Registrului Comerţului. Potrivit acestora, judeţul Botoşani este pe primul loc în ţară la numărul de firme noi, raportate la dimensiunea populaţiei.

Din cei aproximativ 200 de botoşăneni care şi-au pus speranţele în Start-Up Nation, mai mult de jumătate nu au avut un punctaj care să le asigure un loc eligibil, însă mai au o şansă în 2018. Potrivit deputatului Răzvan Rotaru, aceştia vor putea încerca anul viitor cu aceleași firme cu care au aplicat în acest an.

În ţară aproximativ 20.000 de firme s-au bătut pentru un loc la finanțare.

Citeste si:

Facebook Comments