Tabăra militară de Airsoft la Agafton

Tabăra militară de Airsoft la Agafton

S-a deschis tabăra militară de Airsoft de la Agafton!

Acest proiect a fost realizat de către Direcţia pentru Sport şi Tineret Botoşani, împreună cu partenerii de la Clubul Sportiv de Airsoft (CSABt). Zeci de tineri veniți din 11 judeţe ale țării vor participa la diversele activităţi organizate în cadrul acestei tabere. Deși este un sport relativ nou, airsoftul fascinează și atrage din ce în ce mai mulți tineri, mai ales pe cei pasionați de mișcarea în aer liber.

Potrivit metodologiei taberelor naționale aprobate de Ministerul Tineretului și Sportului, la aceste activități pot participa copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Organizatorii au decis însă ca la acestă tabără să participe copii cu vârsta de peste 13 ani. Și asta pentru a preveni eventualele momente nefericite.

Aproximativ 100 de tineri din mai multe județe sunt așteptați la Centrul de Agrement ”Codrii de Aramă”, de la Agafton. Festivitatea de încheiere va avea loc miercuri, 17 august.

Acest sport este mai nou şi este o plăcere pentru toţi oamenii care iubesc mişcarea în aer liber. Este un joc cu tentă militară într-un cadru organizat ce simulează un conflict, bazându-se în primul rand pe fairplay.

Acest fenomen îşi are originea în Japonia şi a apărut în jurul anului 1970.

Citeste si:

Facebook Comments