VIDEO! Tabără unicat în România, organizată la Agafton

Peste o sută de adolescenți din toată țara au venit la Botoșani pentru a face armata. Nu este vorba însă despre un stagiu militar în adevăratul sens al cuvântului, ci despre o tabără unicat la nivel național, organizată de Ministerul Turismului la Agafton. Tinerii din peste 11 județe au fost organizați în plutoane, s-au trezit cu noaptea în cap, au învățat ce înseamnă disciplina și tactica militară dar au tras și cu arma. Evident, fără gloanțe adevărate, ci doar cu muniție de airsoft.

Pentru al treilea an consecutiv, la Botoșani se organizează un eveniment unic în țară. Este vorba despre Tabăra Națională Militară de Airsoft, desfășurată la Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Turismului în colaborare la Botoșani, cu asociații locale de airsoft. Practic, peste 100 de adolescenți din 11 județe vin la Botoșani pentru a beneficia de pregătire militară, de jocuri airsoft și de numeroase alte activități cu caracter militar și de intervenție civilă.

Participanții sunt grupați în plutoane, se trezesc cu noaptea în cap, exact ca în armată, fac exerciții fizice, instrucție ca la carte și trag cu arma,sau mai bine-zis cu replici airsoft, ale armelor reale. Instructorii desemnați din cadrul cluburilor de airsoft spun că cea mai importantă achiziţie este fair-play-ul.

Totodată această tabără a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Județean pentru Jandarmi, cu ISU Botoșani dar și cu Poliția. Astăzi, pompierii botoșăneni i-au învățat pe adolescenții din tabăra militară cum să acționeze pentru stingerea unui incendiu.

Cei prezenți, majoritatea din alte județe ale țării au fost fascinați de activitățile pregătite pentru ei în tabără . Unii sunt pentru a doua oară la Agafton.

Tabăra se va încheia vineri. Până atunci participanții vor mai avea parte de numeroase surprize dar și antrenamente solicitante.

 

Citeste si:

Facebook Comments