Tabere de cercetare arheologică la Botoșani

 Sunt destinate tuturor pasionaților de arheologie din lume

Elevii, oamenii de știință și pasionații de cultură din toată lumea sunt chemați să descopere comorile arehologice ale Botoșaniului. Conducerea Muzeului Județean de Istorie Botoșani vrea să organizeze la Botoșani, tabere internaționale de cercetare arheologică. Prin intermediul acestora comorile arheologice și culturale ale Botoșaniului vor fi descoperite, cunoscute și mai apoi promovate în toată lumea.

Practic înarmați cu pensule, șpacluri și alte ustensile specifice arheologilor, voluntarii vor merge pe șantiere arheologice și vor descoperi vestigiile trecutului sub atenta supraveghere și coordonare a specialiștilor în domeniu.

Pentru Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean de Istorie, este o bună oportunitate de a valorifica și de a face cunoscute la nivel internațional comorile arheologice ale județului Botoșani. În momentul de față la nivel organizatori totul este pus la punct, mai lipsește finanțarea dar și promovarea ideii în rândul elevilor.

Botoșaniul a fost numit plastic de Mircea Petrescu Dâmbovița, unul dintre cei mai importanți arheologi români, un ”El Dorado” al arheologiei. Și asta datorită numeroaselor sit-uri arheologice valoroase de pe teritoriul județului. La Botoșani există în special numeroase așezări Cucuteniene, dacice, din epoca bronzului, medievale dar și sit-uri din paleolitic cu vestigii de acum câteva zeci de mii de ani.

Citeste si:

Facebook Comments