Talentul nu are limite la Botoșani. Sportul a devenit poezie sub condeiul elevilor botoșăneni

Sportul se poate încărca de poezie la Botoșani.

Iar cea mai bună dovadă o reprezintă creațiile literare, premiate la nivel național,realizate de câțiva puști botoșăneni. Mai precis este vorba de trei elevi care au câștigat premii importante la concursul național de poezie și cronică sportivă ”Un condei, numit fairplay”, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Copiii din județul Botoșani au impresionat prin creațiile lor literare, cu temă sportivă, încercări cu totul inedite în lumea artei. De altfel șefii învățământului botoșănean spun că micii poeți botoșăneni nu sunt la prima ispravă de acest fel.

O adevărată pepinieră de talente literare este chiar comuna Mihai Eminescu, cu Ipoteștiul natal al marelui poet Mihai Eminescu. Profesorii de limba română din comună, spun că au descoperit priceperea elevilor la orele de curs și au rămas profund impresionați de premiile obținute de aceștia.

Una dintre cele mai talentate eleve din Ipotești, este Alina Chiriac, elevă în clasa a VII a la Școala Ipotești. Aceasta a obținut premiul II la ”Un condei, numit faiplay” cu un acrostih. De altfel Alina și-a descoperit talentul de puțină vreme.

Premiant la acest concurs național de literatură cu temă sportiv, este și un alt elev al Școlii din Ipotești. Un puști de clasa a VI a care scrie poezii și face rime încă de la 10 ani.

Cei doi premianți, urmează să plece la București pentru a-și primi premiile chiar la Comitetul Olimpic. Până atunci însă au decis să ne încânte cu câteva versuri din poeziile câștigătoare.

Premiat a fost și Vlad Bompa de la Liceul Sportiv. Acesta de altfel, anul trecut a reușit să câștige marele premiu al concursului.

 

Citeste si:

Facebook Comments