VIDEO! Tânăra care a învins boala pentru a-și ajuta semenii

O tânără botoșăneancă de numai 22 de ani oferă tuturor o lecție importantă de viață. Se numește Monalisa Puruhniuc și reușește pe lângă o luptă crâncenă cu boala, să ofere o șansă la viață bolnavilor de cancer. Pentru a strânge fonduri, aleargă zeci de kilometri la cele mai grele ultramaratoane din lume, impresionând prin ambiția și optimismul său.

Somax TV, vă invită să o cunoașteți pe Monalisa, tânăra care alergând, întinde o mână celor aflați pe marginea prăpastiei.

În viață niciodată nu trebuie să te dai bătut. Iar Monalisa Porohniuc o studentă de 22 de ani din Botoșani este exemplul perfect. La numai 16 ani a fost diagnosticată cu adenom la nivel cerebral, adică cu un chist pe creier. A ajuns în situația în care nici nu mai putea să meargă, iar unii medici nu-i dădeau mai mult de patru luni de viață.

Cu o ambiție uluitoare, Monalisa a supraviețuit, înghițind zilnic și câte 26 de pastile. Ceea ce a urmat însă este o dovadă a puterii ambiției umane. Abia a reușit să se pună pe picioare și Monalisa a participat la o cursă de alergat. Nu orice fel de cursă, ci un maraton infernal pe muntele Ceahlău. Fără antrenamente și după ani de boală și viață sedentară.

Important este faptul că Monalisa nu aleargă doar pentru a dovedi că se poate să învingi boala ci mai ales în scopuri caritabile. Mai precis aleargă în curse infernale cu scopul de a strânge donații pentru bolnavii de cancer.

Aceștia beneficiază de prea puțină atenție din partea statului, pentru a putea supraviețui. Această ideea i-a venit și după ce tatăl Monalisei a luptat ani de zile cu această cumplită maladie.Pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, Monalisa nu și-a precupețit eforturile și sănătate. A participat trei ani la unul dintre cele mai dure maratoane din lume, în munții Făgăraș.

Nu a abandonat niciodată. Nici măcar atunci când picioarele o lăsau și nici când s-a ales cu o entorsă. Doar problemele grave de sănătate, au făcut să întrerupă seria ultramaratoanelor, pentru doi ani.

Anul acesta Monalisa, a dominat din nou boala și a participat la un alt ultramaraton în munții Făgăraș, bineînțeles cu aceeași cauză nobilă. Mai mult decât atât nu vrea să se lase bătută nicio clipă și își dorește să continue alergarea pentru cei loviți de soartă. Totodată Monalisa este un student de succes la Politehnică în București, fiind apreciată pentru calitățile sale deosebite în lumea marketingului.

Citeste si:

Facebook Comments