Taxa de salubritate s-ar putea scumpi cu 2 lei la Botoșani

Problema deșeurilor devine o chestiune cotidiană la Botoșani.

Pe lângă faptul că de luni întreg județul ar putea fi îngropat în gunoi, taxa de salubritate ar putea crește cu 2 lei pe lună pentru fiecare botoșănean.

Majorarea survine din cauza creșterii taxei de depozitare a deșeurilor la groapa ecologică de la Stăuceni.

Părțile implicate în această problemă cu miros urât s-au reunit astăzi într-o ședință la Primărie pentru a căuta soluții.

Botoșaniul pare să fie pândit de problema deșeurilor. Administratorul gropii de gunoi de la Stăuceni a notificat societatea Urban Serv că de luni nu va mai primi deșeuri la depozit dacă nu va fi achitată taxa de 80 de lei plus TVA pentru depozitare, majorare impusă de la 1 ianuarie printr-o hotărâre de Guvern.

Aproape trei ore s-a discutat cu ușile închise în sala de ședințe a primăriei problema deșeurilor.

O soluție propusă este ca muncipalitatea să plătească să plătească cei 80 de lei direct către Consiliul Județean, proprietarul depozitului, iar de la județ banii să fie depuși în contul firmei care administrează groapa. Prin aceast artificiu nu s-ar mai plăti și TVA-ul la cei 80 de lei.

După ședința urma să se transmită această propunere către șefii județului

Primarul nu este optimist că reprezentanții Consiliului Judetean vor accepta această sugestie având în vedere că și în 2016 municipalitatea a trecut printr-o situație similară și nu a existat deschidere din partea reprezentanților CJ.

Deși deschiderea depozitului de la Stăuceni ar fi trebuit să aducă beneficii Botoșanilor până acum au existat doar probleme iar în plus activitatea de la depozit se derulează așa cum ar trebui.

Un lucru este sigur: dacă până luni nu se rezolvă problema, Urban Serv nu va mai avea unde să depoziteze deșeurile. Conducerea societății de salubrizare va încerca să convingă administratorul depozitului să ofere un termen pentru soluționarea problemei.

Taxa de salubritate ar urma să atingă pragul de aproximativ 12 lei pe lună de persoană.

Citeste si:

Facebook Comments