VIDEO! Țeapă la Primărie pe bani europeni

Unul dintre puținele proiecte pe bani europeni, derulat de fostul primar, Ovidiu Portariuc, cauzează mari probleme municipalității. O parte dintre botoșănenii ale căror blocuri au fost anvelopate termic refuză acum să plătească contribuția de 10% din contravaloarea lucrărilor pe motiv că sunt prea mulți bani.

După ce s-au văzut cu sacii în căruță, mai exact cu blocurile izolate termic, cu acoperiș, cu geamuri termopan și cu reparații la subsol, o parte dintre botoșănenii care au beneficiat de aceste lucrări din bani europeni și cu ajutor de la Primărie nu mai vor să plătească și contribuția lor.

Este vorba de zeci de proprietari care locuiesc pe străzile Cuza Vodă și Victoriei. Deși s-au angajat că vor plăti 10% din valoarea lucrărilor, unii s-au răzgândit.

În instanță s-au deschis deja mai multe procese în vederea recuperării sumelor. Deși au la dispoziție 5 ani pentru a plăti cei 10%, locatarii se eschivează și găsesc tot felul de explicații. Primarul a dat și un exemplu.

Proiectul privind reabilitarea a totalizat aproximativ 6 milioane de lei. 60% din bani au fost asigurați prin programul european, 30% a fost contribuția Primăriei iar 10 % contribuția locatarilor.

Citeste si:

Facebook Comments