“Teatru” la Teatrul pentru Copii Vasilache din Botoșani

Scandalul este departe de final

“Teatru” la Teatrul pentru Copiii Vasilache din Botoșani. La una dintre cele mai importante instituții de cultură din municipiul atmosfera este extrem de tensionată de când Floricel Aionițoaie a fost repus în funcția de director a acestei instituții de cultură. De atunci și până în prezent actorii și tehnicienii, pe de o parte, și directorul Floricel Aionițoaie, pe cealaltă parte, sunt într-un război, în urma căruia au de suferit copiii, fiindcă au fost văduviți și de plăcerea de a viziona cele câteva piese de teatru.

Marți, directorul Teatrului pentru Copii, Floricel Aioniţoaei, a luat decizia de a suspenda contractele a 6 persoane, din care 3 actori și 3 tehnicieni. Aceştia au fost sancţionaţi pe motiv că nu ar fi răspuns la mai multe întrebări vizând planul de management.

Directorul Aionițoaie îl acuză pe directorul artistic Marius Rogojinschi că instituția pe care o conduce a ratat startul stagiunii din această toamnă din cauză că acesta este din nou în concediu medical.

Directorul Floricel Aionițoaie, fiind împuternicit de Consiliul Local prin aprobarea HCL nr. 66 din 2014 să conducă Teatrul pentru Copii Vasilache, a considerat că gestul actorilor reprezintăo dovadă de insubordonare atunci când li s-a cerut să îndeplinească planul de management al instituției. Ca atare, până pe 8 septembrie 2016, Iftode Florin, Ştempel Mihaela, Rusu Marius, Urieşu Marcel, Dascălu Stelică, Maxim Gheorghe, li se suspendă contractul individual de muncă. Dacă nu vor îndeplini sarcinile de serviciu, până pe 8 septembrie 2016, acestora li se va întrerupe contractul de muncă, a mai explicat Floricel Aioniţoaei.

La şedinţa de Consiliul Local din luna august, actorii teatrului au prezentat adresa prin care solicită demisia managerului, iar aleşii urmează să ia o decizie în acest sens. Colectivul Sindicatului Liber al Teatrului «Vasilache» susţine că directorul ar fi adus grave prejudicii de imagine instituţiei pe plan local, naţional şi internaţional.

În luna iulie, după întâlnirea dintre primarul Cătălin Flutur și Florin Aionițoaie, edilul municipiului Botoșani i-a cerut acestuia să-și prezinte demisia, ca soluție a rezolvării acestui conflict de la Teatrul pentru Copii Vasilache.

 

Citeste si:

Facebook Comments