VIDEO! Teatrul botoșănean la înălțime în 2017

Peste 22.000 de botoșăneni au aplaudat la scenă deschisă, în acest an, performanțele actorilor de la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Deși evoluează în condiții vitrege, artiștii scenei botoșănene au oferit și în acest an motive de bucurie iubitorilor de teatru printr-un număr mare de premiere. Totodată, aceștia au obținut și rezultate profesionale deosebite.

Teatrul ”Mihai Eminescu„ din Botoșani este o instituție etalon a culturii botoșănene. Drept dovadă stau și rezultatele marcante obținute în acest an de trupa de actori a teatrulului botoșănean. Este vorba despre numeroase premiere dar și participări la festivaluri importante din țară și estul Europei. La Cernăuți, la un mare festival al Ucrainei, trupa de actori din Botoșani a reușit să obțină marele trofeu cu spectacolul ”Bocitoarele Vesele”.

Publicul botoșănean este de altfel mare amator de teatru. Peste 22.000 de spectatori au venit în acest an la spectacole.

Cu toate acestea, actorii botoșăneni joacă în condiții greu de imaginat. În sălile reci, neprimitoare, cu spații de repetiții insuficiente care alungă inclusiv regizorii.

Totodată în acest an, cu un succes deosebit au fost organizate și Zilele Teatrului cu participarea a numeroase teatre din țară dar și a numeroși oameni de cultură de importanță națională.

 

Citeste si:

Facebook Comments