VIDEO! Teatrul “Mihai Eminescu”, obiectul unei anchete DNA

Dacă pentru politicieni, reabilitarea teatrului nu este neapărat o prioritate, ruina din mijlocul orașului a intrat în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Suceava. În urmă cu două săptămâni oamenii legii au solicitat mai multe documente referitoare la această investiție.

Primarul urbei a făcut astăzi declarații surprinzătoare și a precizat că mai multe documente privind teatrul au dispărut din primărie odată cu plecarea lui Ovidiu Portariuc și a unui director din cadrul municipalității.

Clădirea din mijlocul orașului, care este măcinată de o ciupercă, cu un subsol plin de apă și la un pas să se prăbușească, face mai nou obiectul unei anchete a DNA. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Flutur fără a oferi însă prea multe detalii.

Dincolo de această veste, primarul susține că din primărie au dispărut și anumite documente referitoare la teatru și în plus, spune că s-a ajuns în această situație din cauza lipsei de decizie a fostei administrații. În momentul în care s-au descoperit lucrări neprevăzute la structura de rezistență, fostul primar Ovidiu Portariuc nu a căutat soluții pentru a completa valoarea proiectului iar atunci șantierul a paralizat .

Concret, Primăria a avut 5 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea teatrului iar partea de consolidare ar mai fi presupus 1 milion de euro. Pentru că nimeni nu s-a obosit să identifice o sursă de finanțare, s-au pierdut banii europeni.

Iar colac peste pupăză, Flutur susține că teatrul NU a fost prins pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, așa cum au anunțat parlamentarii PSD în urmă cu câteva săptămâni.

Primarul spune totuși că are un as în mânecă și ar exista un colac de salvare. Varianta a fost identificată și de Primăria Sibiu pentru anumite investiții demarate pe bani europeni și nefinalizate.

Drept urmare, lucrările ar putea fi fazate pe o nouă axă de finanțare dar nu există nicio certitudine.

Citeste si:

Facebook Comments