Teatrul Mihai Eminescu, tăiat de la finanțare

Teatrul Mihai Eminescu, tăiat de la finanțare

S-a decis! Teatrul Mihai Eminescu nu va primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În bugetul pentru anul 2017, aprobat astăzi în Parlament, nu sunt cuprinse sume de bani necesare pentru două investiții de importanță majoră pentru botoșăneni.

Este vorba despre Teatrul Mihai Eminescu și Drumul Botoșani – Târgu Frumos.

Asta chiar dacă, pentru clădirea simbol a orașului, s-a aprobat în comisia de specialitate un amendament privind alocarea sumei de 23 de milioane pentru continuarea lucrărilor. Proiectul a fost respins în plenul ședinței de astăzi. La Botoșani se fac însă demersuri în vederea organizării unei licitații pentru o nouă proiectare a investiției.

Deși nu exista un proiect privind teatrul botoșănenilor, cei doi parlamentari liberali, Cristian Achiței și Costel Șoptică au depus un amendament în vederea alocării de fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

Între timp, lucrurile încep să miște și pe plan local. În luna martie urmează să aibă loc o licitație pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a documentației tehnice pentru continuarea lucrărilor.

Proiectarea presupune practic o înglobare în proiectul inițial a lucrărilor neprevăzute apărute la structura de rezistență.

Această etapă ar putea dura câteva luni iar ulterior, șefii municipiului vor trebui să găsească o nouă sursă de finanțare pentru continuarea lucrărilor.

Dacă în următorii doi ani municipalitatea nu va reuși să ducă la bun sfârșit lucrările va trebui să restituie Uniunii Europene aproximativ un milion de euro, sumă investită până acum la teatru.

Suma prevăzută pentru elaborarea documentației tehnice este de 130 000 lei iar licitația va avea loc pe 7 martie.

Citeste si:

Facebook Comments