VIDEO! Tehnici de prim-ajutor, predate de pompieri

100 de copii botoșăneni au participat sâmbătă la o lecție pe care nu o vor uita prea ușor!Copiii au învățat de la pompierii botoşăneni cum să-și protejeze viața atunci când focul scapă de sub control.

Încă de la primele ore ale dimineții, salvatorii au amenajat în curtea Școlii Gimnaziale din localitatea Orășeni Vale, patru ateliere de lucru. Al cincilea atelier, cel de informare preventivă, a fost amplasat în interiorul unităţii de învăţământ.

Împărţiti pe echipe, copiii au trecut rând pe rând pe la fìecare atelier. Au vizionat materialele informative din cadrul campaniilor naționale : „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii „, „Nu tremur la cutremur” , dar și din cadrul campaniei ISU Botoșani – ” Un cămin sigur pentru copilul tău!”.

Micuții au fost supuși unor întrebări fulger din partea pompierilor pentru a vedea cât de rapide le sunt reacțiile acestora atunci când trebuie să recunoască obiecte cu un grad ridicat de pericol în cazul unui incendiu.

Copiii au învățat cum să se autoevacueze dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări şi inundată de fum, purtând masca contra fumului şi gazelor. Totodată au învățat și cum să acorde primul ajutor. Interesul acestora a fost captat atunci când le-a fost prezentată o poveste cu alți copii de vârsta lor care s-au confruntat cu o astfel de situație.

Eforturile depuse de copii în această tabără au fost răsplătite de pompieri cu diplome și materiale informative din cadrul campaniilor naționale.La rândul lor, salvatorii botoşăneni au primit drept răsplată zâmbete, îmbrățișari și promisiunea că vor împărtă și cu cei dragi cunoștințele acumulate.

Citeste si:

Facebook Comments