Temele , povară sau bucurie ?

Cât de folositoare sunt temele pentru acasă?

Este bine ca elevii să le primească? Câte ore ar trebui să petreacă un copil acasă scriind şi învăţând ? Acestea sunt întrebările la care botoşănenii au răspuns astăzi. În contextul în care an de an copii primesc teme foarte multe pentru acasă şi pe timpul vacanţei, se pare că atât învăţăceii cât şi părinţii acestora sunt de acord cu acest lucru.

Mai mult decât atât, cu toţii sunt de acord că temele îi ajută pe elevi să obţină rezultate cât mai bune la şcoală dar şi să reuşescă în viaţă.

’’Cât mai multe teme , cu atât mai bine’’. Părinţiii spun că micuţii lor au nevoie de cât mai multe teme pentru a înţelege materia predată în clasă.

Chiar şi elevii cred că temele sunt un lucru bun. Doar învăţând din greu vor avea şansa de a-şi face un viitor şi de a avea un loc de muncă.

Extrem de conştiincioşi şi perseverenţi în învăţare, elevii aleg să îşi facă temele în loc să se distreze cu prietenii.

Astăzi, pentru că ziua de 30 noiembrie a fost declarată zi liberă, i-am găsit pe ce mai mulţi dintre copii pe patinoarul de la Sala Polivalentă.

Deşi se distrează, nu uită că au teme de făcut. Reuşesc cu succes să îşi împartă timpul între şcoală şi distracţie.

Conform lui Ciprian Manolache, inspector şcolar, temele pentru acasă conţin elemente învăţate de elevi şi sunt impuse pentru o mai bună înţelegere a noţiunilor.

Pe de altă parte, psihoterapeutul Anca Larionesei susţine că uneori copii ajung să petreacă la şcoală mai multe ore decât petrec un adult la muncă.

Astfel se poate constata în decursul unui semetru că se ajunge la o stare de oboseală din partea elevului. Acest lucru poate duce la scăderea rezultatelor şcolare ale copiilor. Temele excesive pot deteriora relaţia dintre copii şi părinţi. De aceea este recomandat ca micuţii să petreacă vacanţele cât mai mult cu părinţii .

Conform specialiştilor, ideal ar fi ca elevii să aibă timp când ajung acasă şi pentru teme, şi pentru comunicarea cu părinţii dar şi pentru recreere.

Citeste si:

Facebook Comments