VIDEO! Noi metode de înșelătorie! Țepe cu “mașini de cusut”

Escrocherii prin metoda ”mașina de cusut”! Pentru a face bani ușor, mai mulți indivizi, cu identitatea deocamdată necunoscută, au împânzit vestea că achiziționează mașini de cusut la prețuri exorbitante. Botoșănenii sunt însă atenționați de oamenii legii să fie precauți și să nu cadă în capcana infractorilor.Metoda de înșelăciune este veche însă a revenit în actualitate. Hoții reușesc să păcălească mai ales bătrâni într-un mod extrem de facil.
Escrocii lipesc pe stradă afișe cu anunțuri care sună cam așa:

Colecționar german, cumpăr mașini de cusut mărci germane vechi și picturi. Ofer 60 000-65 000 de euro, plata pe loc.”

În momentul în care cei interesaţi să vândă îi contactează, victima este anunțată că asemenea mașini de cusut se vând doar în set de câte două. Ba mai mult, individul dă dovadă și de bunăvoință și îi propune victimei să o pună în legătură cu o altă persoană care posedă o mașină de cusut, pereche. Victima se conformează și achiziționează cealaltă mașină de cusut contra sumei de 10-15 000 de euro, iar în momentul în care contactează cumpărătorul, constată că nu mai răspunde nimeni și că a fost vorba de o înșelăciune.

O altă metodă este cea a ”certificatului de autentificare” și presupune ca victima să plătească într-un anumit cont care i se comunică de către ”colecționar” o sumă de bani pentru eliberarea unui certificat care să dovedească faptul că mașina este autentică.

În cazul în care ați fost victima unei înșelăciuni de acest tip, apelați de îndată numărul unic de urgență 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de Poliție!

Citeste si:

Facebook Comments