VIDEO! Tichete pentru pensionarii sărmani

Conform unor statistici de la nivel național, Botoșaniul este în topul județelor cu cele mai mici pensii. Sunt vârstnici care au pensii și de 500 de lei. Pentru pensionarii sărmani, Primăria acordă și în acest an tichete sociale în sumă de 50 de lei. Vârstnicii pot deja să ridice tichetele după ce depun o cerere la Serviciul Public Local de Asistență Socială.

În preajma sărbătorilor, pensionarii care au venituri mici beneficiază de tichete de la municipalitate. Bonurile sunt destinate pensionarilor care au împlinit sau urmează să împlinească anul acesta 65 de ani, au un venit net lunar mai mic sau egal cu 700 de lei și nu obțin venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Deși cuantumul tichetelor este modic, oamenii se mulțumesc și cu atât. Spun că banii nu le vor ajunge până la Paște, ci vor folosi tichetele de pe acum pentru a cumpăra alimente și medicamente.

În condițiile în care beneficiarul nu se poate prezenta să ridice tichetele, acestea vor putea fi luate de reprezentantul legal, cu condiția ca acesta să prezinte actul său de identitate dar și al beneficiarului, în original.

Se estimează că aproximativ 700 de pensionari vor primi tichete.

Citeste si:

Facebook Comments