Tichete sociale pentru pensionari

În mai puțin de o lună, creștin ortodocșii vor sărbători Crăciunul.

Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, Primaria vine în sprijinul pensionarilor cu venituri mici cu un ajutor simbolic suportat din bugetul local. În prag de sărbători vârstnicii care au pensii cu o valoare mai mică de 700 de lei ,vor primi tichete sociale în sumă de 50 de lei.

Ce vor putea face cu aceste tichete, vedeți în imaginile care urmează.

Pentru mulți dintre pensionarii botoșăneni venirea sărbătorilor nu este tocmai un prilej de bucurie pentru că mulți dintre ei nu au ce pune pe masă. Bunicuții cu venituri mici vor primi însă un mic ajutor din partea Primăriei.

În luna decembrie consilierii locali vor avea în dezbatere un proiect de hotărâre pentru aprobarea acordării tichetelor sociale în cuantum de 50 de lei.

Aceste tichete au fost oferite și anul trecut. De ele au beneficiat însă și pensionari care au omis să își declare toate veniturile și au trebuit să restituie contravaloarea tichetelor.

Echipa Somax a prospectat astăzi piața pentru a vedea ce pot cumpăra botoșănenii cu cele cinci tichete. I-am întâlnit în piață pe domnul Ioan si pe doamna Margareta. Pentru a evita aglomerația din preajma sărbătorilor, au început deja cumpărăturile.

Nu fac parte din categoria pensionarilor cu venituri de maxim 700 de lei dar consideră că cele cinci tichete oferite de Primărie nu sunt suficiente pentru masa de Crăciun.

Să vedem totuși ce pot cumpăra pensionarii.

Din cei 30 de lei rămași pensionarii vor trebui să se descurce să cumpere câteva fructe, făina, ulei, crenguțe de brad și poate rămân bani și pentru o folie de medicamente.

De tichetele sociale ar urma să beneficieze peste 2000 de pensionari din Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments